Barbara ja Henrik Aure ovat tyytyväisiä aurinkopaneeleihinsa ja energiankäytön ohjaukseen

Auret halusivat tehdä oman ekoteon ja tukea vihreää ja uusiutuvaa energiaa hankkimalla oman aurinkovoimalan. Sähkön hinnan nousu vauhditti päätöstä aurinkosähkön tuottajaksi ryhtymisestä. Voimalaratkaisuksi valikoitui GEF Aurinkovoimala ja siihen yhdistetty GEF Vision -energianhallintapalvelu.

GEF:n emoyhtiö Flinkenberg oli yrityksenä Barbaralle ja Henrikille jo ennestään tuttu. He tiesivät, että Flinkenbergin tytäryhtiönä GEF on luotettava toimija, ei vain laadukkaiden tuotteiden toimittajana, vaan myös vastuullisten asentavien jälleenmyyjien kohdalla. Se, että voimalan maahantuoja ja toimittaja on olemassa ja pystyssä myös tulevaisuudessa oli tärkeää heidän tehdessään päätöstä mistä hankkia järjestelmä. GEFin tarjoama energianhallintapalvelu GEF Vision vahvisti vielä entisestään heidän valintaansa.

Sähkönkäytön ohjaus tuo säästöjä energiakuluihin  

Aureilla on käytössä GEF Vision Tuotannonseuranta sekä Kulutusmittaus. Sovellus on auttanut havainnollistamaan omaa sähkön käyttöä ja ymmärtämään miten paljon oikeasti voi itse vaikuttaa kulutukseen. Kun tuotantoa ja kulutusta pystyy seuraamaan ja kohdistamaan reaaliajassa, pystyy itse vaikuttamaan miten järjestelmää parhaiten hyödyntää. Heistä oli yllättävää huomata, miten halogeenispotit aiheuttivat saman tien piikin kulutukseen, kun ne kytkettiin päälle. Ajatus on nyt vaihtaa ne ledeiksi! Toinen yllättävä huomio koski lämminvesivaraajaa. Se näytti menevän päälle mihin aikaan tahansa perustuen termostaattiin, vaikka aurinkovoimalan myötä se oli kytketty lämmittämään vettä päiväsaikaan. Kun asiaa tutkittiin tarkemmin huomattiin, ettei koko kellokytkintä oltu koskaan kytketty. Tämäkin asia saatiin onneksi korjattua.

Aurinkosähköä myös sähköauton lataukseen

Aurinkosähkön tuotannon erillinen ohjaus ei ollut ajankohtainen, kun Barbaran ja Henrikin voimala asennettiin. Hybridiauton hankinnan myötä ohjaus on nyt suunnitelmissa. GEF Vision Kulutusohjaus on onneksi helppo asentaa myös jälkikäteen, sen myötä he saavat tuotantoa omaan käyttöön entistäkin enemmän.

Edistämme uusiutuvan energian kasvua.

  • Asiantuntijuus
  • Palvelu
  • Luotettavuus
  • Kumppanuus